Regelmatig heb ik dagen waarop ik geen zin heb ik een lunch met brood. Het liefst maak ik dan een vullende maaltijdsalade, dan heb ik meteen m’n groenten voor die dag binnen. Die maaltijdsalade moet dan wel vullend zijn, anders heb ik na een uur weer honger en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat zit met deze gado gado lunchbox wel goed, door de pindasaus zul je goed vol zitten.

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht, mocht je er nog niet bekend mee zijn. Traditioneel zit er ook een gekookt eitje en kroepoek bij. Als ik het als avondeten maak doe ik dat er zeker bij, maar in m’n lunchbox vind ik dat niet nodig. Mocht jij dat wel lekker vinden dan kun je dat natuurlijk toevoegen!

Print
Kook tijd 10 minutes
Porties 3 lunchboxen

Ingrediƫnten

 • 1 chinese kool
 • 2 liter kokend water
 • 6 tomaten
 • 100 gr tauge
 • 1 komkommer

Pindasaus

 • 1 teen knoflook
 • 1 el suiker
 • 120 gr pindakaas
 • 1 limoen (het sap)
 • 2 tl vissaus
 • 1 el sojasaus
 • 1 el water

Instructies

 1. Snij de chinese kool in dunne plakjes, hij valt vervolgens zelf uit elkaar in reepjes. Eventueel kun je deze reepjes nog doormidden snijden om het eten makkelijk te maken.
 2. Doe de chinese kool in een schaal en giet het kokende water eroverheen. Roer het even rond zodat alle kool ondergedompeld is geweest en giet het vervolgens af.
 3. Snij de tomaten in kwarten en de komkommer in plakjes.
 4. Verdeel alle groenten over 3 lunchboxen.
 5. Mix alle ingrediƫnten voor de pindasaus in een schaaltje. Verdeel ook de pindasaus over de 3 lunchboxen.
 6. Mix alle groenten door elkaar zodra je de gado gado lunchbox gaat eten.

Gado gado lunchbox | Lekkere lunchbox