Al een hele tijd staat op mijn lijstje om een tapas special te maken voor The answer is food. Tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen, maar ik hoop dat dat deze zomer wel gaat lukken! Deze garnaal chorizo stokjes maakte ik op een blog zondag, een dag waarop ik meerdere recepten in een keer maak. Toen ik ze aan het fotograferen was bedacht ik me eigenlijk pas dat het een typisch tapas hapjes is. Toch wou ik niet nog zo lang wachten tot het te delen en dus wordt dit recept een soort voorproefje, met de belofte om deze zomer nog veel meer tapas recepten te delen!

 

Print
Kook tijd 15 minutes
Porties 10 hapjes

Ingrediënten

  • 100 gr chorizo
  • 10 Rauwe reuzen garnalen eventueel ongepeld
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 stokjes

Instructies

  1. Snij de chorizo in plakjes van ongeveer een halve centimeter.

  2. Pel eventueel de garnalen, dit maakt ze straks makkelijker te eten. Verwijder ook het darmkanaal. 

  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

  4. Leg zodra de pan goed warm is de plakjes chorizo erin, zonder olie of boter. Laat de chorizo nu ongeveer een minuutje bakken tot hij een beetje knapperig wordt en er olie vrijkomt. Draai dan de plakjes om en bak ook de andere kant tot hij knapperig is. 

  5. Bak de garnalen in dezelfde koekenpan in de olie die uit de chorizo kwam. 

  6. Steek door elke garnaal een stokje, doe daar een blaadje basilicum onder en maak het af met het plakje chorizo. Leg het plakje chorizo plat neer zodat het hapje uit zichzelf blijft staan. 

Garnaal chorizo stokjes