Afgelopen week kwam het vegetarische kerstmenu online, mocht je dat gemist hebben je vindt hier de amuse, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het toetje. Naast het vegetarische menu heb ik ook een ‘normaal’ menu klaargemaakt. Dat menu komt de aankomende week online, vandaag beginnen we met de amuse.

Deze amuse is een mini uien tarte tatin met geitenkaas crème. Je karamelliseert de ui en daar wordt hij lekker zacht en zoet van. Met een beetje bladerdeeg en wat geitenkaas is het een heerlijke amuse.

Tip: Heb je geen spuitzak? Neem dan een diepvrieszak en knip hier een puntje uit, schep hier de geitenkaas in en je kunt er een prima toefje mee maken. Dit heb ik zelf ook gebruikt.

Print
Kook tijd 1 hour
Porties 4 amuses

Ingrediënten

 • 2 kleine uien
 • 10 gr boter
 • zout en peper
 • 1 plakje bladerdeeg
 • 20 gr Geitenkaas zonder korst
 • Muffinvorm
 • spuitzak

Instructies

 1. Snij de uien in de breedte doormidden. Verwarm een pan waar je ook een deksel bij hebt op laag vuur.
  mini uien tarte tatin met geitenkaas crème
 2. Karamelliseer de uien in ongeveer 40 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Draai de uien af en toe om, zorg er daarbij voor dat de ringen bij elkaar blijven.
 3. De uien zijn klaar als ze helemaal zacht zijn, het is ook vrij lastig om de ringen nog bij elkaar te houden.
  mini uien tarte tatin met geitenkaas crème
 4. Vergeet niet het bladerdeeg op tijd uit de vriezer te halen en verwarm de oven voor op 225 graden.
 5. Snij het bladerdeeg in vier stukken.
 6. Leg de uien in het muffinblik met de ringen naar beneden, in elk vakje 1 ui.
  mini uien tarte tatin met geitenkaas crème
 7. Leg op elke ui een stukje bladerdeeg. Druk de plakken bladerdeeg met de achterkant van een kleine vork om de uien heen.
  mini uien tarte tatin met geitenkaas crème
 8. Bak de mini tarte tatins in 20 minuten gaar in de oven. Als het bladerdeeg aan het eind te veel omhoog is gekomen kun je het weer om de uien heen drukken.
 9. Terwijl de tarte tatins garen ga je de geitenkaas crème maken. Doe hiervoor de geitenkaas in een kleine keukenmachine en draai totdat het zacht wordt. Schep dit in een spuitzak.
 10. Schep de tarte tatins uit de muffinvorm met een lepel, draai ze daarbij om. Spuit een toefje getienkaas op of naast de tarte tatin.

mini uien tarte tatin met geitenkaas crème

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).