Als ik geen idee heb wat ik moet eten, ondanks mijn oneindige food bucket list, ga ik meestal naar Pinterest om inspiratie te vinden. Ik kwam daar een gerecht tegen met warme feta, wat me meteen heerlijk leek. Van dat idee heb ik dit recept gemaakt: een kip, tomaat en feta ovenschotel. Het grootste voordeel van ovenschotels geldt ook zeker voor deze: je hebt er heel weinig werk aan. Je legt alles in de schaal, even in de oven en klaar!

Het beste is om zo veel mogelijk verschillende tomaten te gebruiken. Ik heb verschillende soorten cherrytomaten en trostomaten gebruikt. Door verschillende soorten te gebruiken ziet het gerecht er mooier uit en voeg je meer smaken toe.

Print
Kook tijd 40 minutes
Porties 1 persoon

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 200 gr tomaten verschillende soorten
 • olijfolie
 • 300 gr kippendij
 • zout en peper
 • 50 gr feta
 • 1 citroen
 • tijm
 • rozemarijn

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Snij de ui in partjes en snij de tomaten doormidden. Hele grote tomaten kun je in parten snijden.
 3. Verdeel een beetje olijfolie over de ovenschaal en verdeel hier de tomaten en de ui over. Leg hier de kippendij op en maal er wat peper en zout overheen. Verkruimel hierover de feta en maak het af met in plakjes gesneden citroen en takjes tijm en rozemarijn.
 4. Laat de ovenschotel in 30 minuten garen in de oven.

kipschotel (1 van 1)