In januari kreeg ik de blog van Marjolein: kook eet deel toegekend voor de foodblogswap. Ik mocht dus van haar blog een recept uitzoeken en maken. Als ik kijk naar de recepten die Marjolein op haar blog plaatst denk ik dat wij bijna dezelfde smaak hebben. Het was daarom niet moeilijk om een recept te vinden dat ik wou maken. Uit de vele recepten 1 recept kiezen speciaal voor de foodblogswap was een stuk lastiger.

Uiteindelijk viel de keuze op deze melanzane di parmigiana. Ik zit de laatste tijd in een aubergine fase en een nieuw recept is dan altijd welkom! Het recept was in ieder geval een succes. Ik denk dat we dit zeker nog vaker gaan maken.

Een tip om dit recept extra lekker te maken: wees vooral niet zuinig met zout. Vooral de aubergine kan dat goed gebruiken.

Print
Kook tijd 1 hour
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 4 takjes basilicum
 • 125 gram mozzarella
 • 400 gr gepelde tomaten
 • 1 aubergine
 • olijfolie
 • 20 gr parmezaanse kaas geraspt
 • 1/2 tl suiker
 • peper en zout

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de basilicum en snij de steeltjes fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
 3. Verwarm een pan op middelhoog vuur en fruit hier de ui, de knoflook en de basilicumsteeltjes in. Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en ruim peper en zout toe.
  Melanzane di Parmigiana
 4. Als je hele tomaten hebt kun je ze met een spatel makkelijk wat kleiner maken. Laat de tomatensaus op laag vuur 20 minuten pruttelen.
  Melanzane di Parmigiana
 5. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Mocht je geen grillpan hebben dan werkt een koekenpan ook
 6. Snij de aubergine in dunne plakken, dit gaat het makkelijkst met een mandoline of een scherp mes. Strijk de aubergine in met olijfolie en maal er ruim peper en zout over.
  Melanzane di Parmigiana
 7. Bak de plakken in de grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben. Waarschijnlijk passen de plakken niet in een keer in de pan, grill dus in etappes.
  Melanzane di Parmigiana
 8. Als de tomatensaus en de aubergineplakken klaar zijn kun je de melanzane op gaan bouwen. Verdeel hiervoor eerst de aubergineplakken over de bodem van de ovenschaal.
  Melanzane di Parmigiana
 9. Verdeel daar de tomatensaus over.
  Melanzane di Parmigiana
 10. Over de tomatensaus verdeel je de plakken mozzarella, de gerapste kaas en de blaadjes basilicum.
  Melanzane di Parmigiana
 11. Bak de melanzane in 30 minuten af in de oven.

Melanzane di Parmigiana

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).