Dit recept is gebaseerd op een recept wat ik vaak maakte toen ik net op kamers ging, ik kwam het toen tegen in de allerhande. Laatst wou ik deze stamppot weer maken maar kon ik het recept niet meer vinden. Gelukkig kon ik me nog goed herinneren wat er in zat.

Het is supermakkelijk en daarom ook erg fijn als je alleen moet koken. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vindt het altijd heel saai om voor mezelf te koken. Meestal kies ik dan voor iets wat makkelijk en snel is.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 600 gram kruimige aardappelen
 • 2 prei
 • 100 gram roomkaas met kruiden
 • melk
 • 250 gram gerookte kip reepjes
 • peper en zout

Instructies

 1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in kokend water
 2. Snij de prei in ringen. Als de aardappels 10 minuten aan het koken zijn voeg je de prei toe aan het water.
 3. Controleer of de aardappels gaar zijn. Prik er met een vorkje in, als ze zacht zijn is het goed. Giet de aardappels en de prei af.
 4. Roer de roomkaas door de aardappels en stamp ze. Als de stamppot nog niet romig genoeg is voeg je nog wat roomkaas en/of melk toe.
 5. Roer de gerookte kip door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Preistamppot met roomkaas en gerookte kip