Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je spring rolls maakt. Als je wel eens op pinterest rondkijkt zul je dit vast wel kennen, daar is het erg populair. Het is niet heel moeilijk, alleen het rollen kost even wat werk.

Spring rolls kun je op veel verschillende manieren vullen, ik heb hier gekozen voor de groenten waar ik op dat moment zin in had. Hou jij nou ontzettend van paprika of kool, voeg dat dan gewoon toe! Dit is ook absoluut niet de traditionele manier om spring rolls te maken, maar wel een erg lekkere manier.

Het rollen is in het begin even lastig, om je te helpen heb ik een animatie gemaakt, dan kun je meteen zien hoe het rollen in zijn werk gaat. Deze animatie kun je hieronder vinden, in het recept. De bedoeling is dat je de bovenkant en de zijkanten naar binnen vouwt, dan rol je de rol op. Het is wel belangrijk om je vulling naar binnen te blijven drukken, als je dit niet doet wordt je roll heel rommelig.

Waarschijnlijk ga je vulling overhouden, het is namelijk lastig inschatten hoeveel je precies nodig hebt. Ik heb zelf de vulling die ik overhad in een salade met rijst gegeten als lunch.

Eet smakelijk!

Print
Voorbereiding 10 minutes
Kook tijd 20 minutes
Porties 12 stuks

Ingrediƫnten

 • 1/2 mango
 • 1/2 winterpeen
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 gerookte kip
 • 6 garnalen
 • 12 rijstbladeren Te vinden bij de toko
 • kruiden Denk aan basilicum, peterselie etc. Wat jij lekker vindt.

Instructies

 1. Snij de mango, winterpeen en komkommer in lange dunnen repen. Ik liet de mango iets dikker, de rest sneed ik julliene.
 2. Bak de garnalen in een koekenpan gaar.
 3. Je kunt ervoor kiezen om je spring rolls aan tafel te rollen of ze al van te voren te maken.
 4. De rijstbladen zijn als je ze koopt nog hard. Je maakt ze flexibel door ze even in koud water te weken, dat is het handigst op een groot bord met een laagje water. Leg de rijstbladen maximaal een minuut op het bord, je wil namelijk niet dat ze te flexibel worden.
 5. Zodra je rijstblad zacht is ga je de ingrediƫnten erop leggen. Zorg dat je er niet teveel in doet, dat maakt het rollen veel moeilijker. Ik deed in de ene helft gerookte kip en in de andere helft garnalen, je kunt natuurlijk ook 1 van de 2 doen.
 6. Rol nu de spring roll op. Kijk daarvoor even naar deze animatie.
  Spring rolls rollen animatie
 7. Wij hebben de spring rolls gedipt in wat soja saus, sweet chili saus zal waarschijnlijk ook lekker zijn.
 8. Ik zou je aanraden om naast je spring rolls nog wat anders te serveren. Wij hadden allebei ondertussen zin in iets anders tussendoor.
 9. Geniet ervan!