Vandaag heb ik een klassiek hapje voor jullie, gelukkig zijn klassieke hapjes vaak erg lekker. Deze tomaten bruschetta is een Italiaanse klassieker en die keuken staat bekend om zijn eenvoud. Dit hapje is daar weer een goed voorbeeld van, met weinig ingrediënten kun je een groots resultaat bereiken. Het enige aan dit hapje dat wat tijd kost is het ontvellen van de tomaten, maar als je doorhebt hoe dat moet is het ook zo gebeurd. Mij zou je in ieder geval blij maken als dit op een verjaardag als hapje geserveerd wordt!

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 20 bruschetta's

Ingrediënten

 • 1 ciabatta
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 5 romatomaten
 • 1 tl balsamico azijn
 • 10 blaadjes basilicum

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de ciabatta in plakjes. Giet in een kommetje wat olijfolie en maal hier wat peper en zout overheen. Smeer met een kwastje de plakjes ciabatta in met de olijfolie.
  Tomaten bruschetta | Hapjes tijd
 3. Bak de ciabatta in 10 minuten knapperig.
 4. Ontvel de tomaten, snij ze daarvoor kruislings in (zie foto) en dompel ze 20 seconden onder in een pannetje met kokend water. Zet een kom koud water klaar en dompel ze daar in nadat je ze uit de pan haalt. Vervolgens kun je het vel er snel van afhalen.
  tomatenrisotto kruislings insnijden
 5. Snij de tomaten vervolgens doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Je houd nu alleen het vruchtvlees van de tomaat over.
 6. Snij dit vruchtvlees in blokjes. Meng de blokjes tomaat met balsamico azijn en peper en zout in een kommetje. Snij de basilicum in reepjes en voeg die ook toe. Hou eventueel een beetje achter ter garnering.
 7. Verdeel het tomatenmengsel over de knapperige plakjes ciabatta en serveer ze vervolgens.

Tomaten bruschetta