Voor het vullen van je lunchbox heb ik al aardig wat ideeën gedeeld, maar ik had nog nooit een artikel gemaakt met tussendoortjes. Als ik weet dat ik een hele dag op pad ben dan moet ik echt wat tussendoortjes meenemen, anders weet ik zeker dat ik honger krijg. Toch wil ik dan niet altijd terugvallen op dingen als sultana en liga. Daarom deel ik vandaag 3 snelle tussendoortjes, die in 5 minuten in je tas zitten.

p.s. Je hebt misschien wel gemerkt dat er in januari niet veel activiteit was op The answer is food. Dat had verschillende redenen, maar de voornaamste was dat ik problemen had met de techniek waardoor ik geen nieuwe artikelen kon plaatsen. Ik ben er eindelijk achter wat dat veroorzaakte, dus verwacht de komende tijd weer meer artikelen!

Wel ga ik het schema dat ik had (elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel) loslaten, volgende week begin ik namelijk met afstuderen! Maak je geen zorgen er komen meer artikelen online dan in januari, maar 3x per week gaat me dan niet lukken.

Appel met pindakaas

Ik weet dat heel veel mensen dit lezen en denken dat ik gek ben geworden. Maar geloof mij als ik zeg dat appels met pindakaas een hele lekkere combinatie is. Je ziet het vaak op een cracker, de cracker is dan besmeerd met pindakaas en daarop liggen dunne plakjes appel. Thuis een goeie manier om deze combinatie te eten, maar onderweg totaal niet handig. Daarom snij ik vaak een appel in dunne partjes en neem een los bakje met pindakaas mee. Dan kun je lekker dippen!

Edamame boontjes

Ik had toch beloofd dat deze tussendoortjes snel zouden zijn en sneller dan dit wordt het niet. Deze boontjes zie je vaak bij sushi tenten als bijgerechtje, maar ze zijn ook heerlijk als snack. Je kunt deze bij de toko kopen in de vriezer. ’s ochtends doe je dan een goeie hand in je bakje en tegen de tijd dat je het op wil eten is het ontdooit. Eventueel kun je er nog een beetje zeezout overheen doen, dat maakt ze nog lekkerder.

Ohja, niet geheel onbelanrijk, maar de schil is niet lekker! Gelukkig kun je de boontjes er heel makkelijk met je tanden uithalen.

Groentesticks met hummus

Dit tussendoortje is wat bekender en heb je misschien wel eens vaker gezien. Snij wat groente (bv. komkommer, wortel of paprika) in reepjes en neem wat hummus mee om het in te dippen. Door de hummus wordt het niet alleen voedzamer, maar ook nog eens smaakvoller. Dit is bovendien perfect om wat restjes op te maken, je kunt namelijk elke groente gebruiken die je wil.

3 snelle snacks