Vaak als ik mensen voor het eerst vertel over mijn blog vragen ze of ik een favoriete keuken heb. Als je mij al langer volgt weet je waarschijnlijk dat dat niet zo is. Ik probeer namelijk graag verschillende recepten uit en ben ook niet bang om keukens te mengen. Toch heb ik wel fasen waarin ik veel meer uit een bepaalde keuken kook. Op dit moment zit in in een midden-oosterse fase. Feta, ras el hanout, granaatappelpitjes, alles komt hier de laatste tijd voorbij. Niet alleen tijdens het avondeten, maar vooral ook als ik hapjes maak. Deze hapjes zijn duidelijk een resultaat van deze fase, maar ik weet zeker dat ik ze daarna ook nog zal maken!

4.34 from 3 votes
Print
Voorbereiding 15 minutes
Kook tijd 10 minutes
Porties 12 rolletjes

Ingrediënten

 • 100 gr feta
 • 2 el honing
 • 10 blaadjes filodeeg
 • olijfolie

Instructies

 1. Laat het filodeeg ruim van tevoren ontdooien.

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

 3. Verkruimel de feta in een schaal. Voeg hier de honing aan toe en roer door elkaar. 

  Feta honing rolletjes
 4. Meestal is filodeeg in 3 banen opgevouwen, als dit zo is snij je de filodeeg langs de vouwlijnen. Is het bij jou niet gevouwen snij het deeg dan zo breed als je je rolletjes wil. 

  Feta honing rolletjes
 5. Snij elke baan doormidden en leg de 2 plakken die je dan krijgt op elkaar. Strijk de plak in met olijfolie. Leg hier een beetje van het feta mengsel op. 

  Feta honing rolletjes
 6. Rol elk rolletje op, probeer hierbij de zijkanten naar binnen te vouwen. Strijk het opgerolde rolletje ook weer in met olijfolie. 

  Feta honing rolletjes
 7. Bak de rolletjes in 10 minuten goudbruin in de oven. Blijf er wel bij, op een gegeven moment gaat de feta namelijk uit de rolletjes lopen. Zodra dat gebeurd moet je de rolletjes uit de oven halen. 

 

Feta honing rolletjes