Waarschijnlijk vraag jij je op dit moment af wie Chef Watson is, Chef Watson is namelijk geen traditonele chef maar een computer. Specifiek gezegd een zelflerende computer. Misschien ken je Watson wel van het amerikaanse programma Jeopardy, hij won deze quiz van twee menselijke spelers. IBM, de ontwikkelaar van Watson, is daarna verder gegaan en Watson wordt nu onder andere in de geneeskunde gebruikt. Daarnaast hebben ze Chef Watson ontwikkeld, Chef Watson ontwikkeld nieuwe recepten en smaakcombinaties gebaseerd op enorme hoeveelheden data.

Zelf vind ik dit soort dingen enorm tof, ik doe niet voor niets een ict studie. Daarom leek het me leuk om voor the answer is food een recept van Chef Watson te proberen. Je kunt in het programma 4 ingrediënten opgeven die je wil gebruiken en daarnaast voorkeur voor het soort gerecht. Toen ik dit maakte had ik nog een watermeloen liggen en het was een enorm warme dag. Ik vulde daarom als ingrediënt watermeloen in en bij soort gerecht diner en zomer. Binnen enkele seconden stonden er meerdere recepten voor me klaar. Deze watermeloen salade is het uiteindeljke resultaat.

De recepten die Watson produceert zijn nog niet perfect en je moet zeker je eigen verstand gebruiken. Maar de combinaties die hij bedenkt zijn erg origineel en voor mij zeker een enorme inspiratiebron.

Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 2 persoon

Ingrediënten

Dressing

 • 1 sjalot
 • 10 blaadjes munt
 • 10 blaadjes basilicum
 • 1 persinaasappel
 • peper en zout
 • 1 tl suiker

Salade

 • 10 gr amandelschaafsel
 • 1/2 courgette
 • 1/2 watermeloen normale grootte
 • 75 gram veldsla
 • 30 gram pittige kiemgroente

Instructies

 1. Begin met het maken van de dressing. Neem hiervoor de schaal waar je de salade in wil maken.
 2. Snipper de sjalot, maak hem zo fijn als je kan. Snij ook de munt en de basilicum in stukjes. Doe dit in de schaal.
 3. Was de sinaasappel goed en rasp dan de schil, voeg dit bij de sjalot. Snij de sinaasappel doormidden en knijp 1 helft uit boven de schaal.
 4. Voeg wat peper en zout en de suiker toe en roer goed door.
 5. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, dit duurt ongeveer 3 minuten. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
 6. Snij de courgette in blokjes en kook deze in 5 minuten gaar. Als je komkommer gebruikt hoef je hem niet te koken.
 7. Snij ondertussen de watermeloen in blokjes.
 8. Zorg dat je sla goed droog is. Voeg deze dan bij de schaal waar de dressing in zit en schep om. Zorg dat de dressing goed over de sla verdeeld is.
 9. Leg de veldsla op een bord en verdeel de watermeloen, courgette, amandelschaafsel en de kiemgroente erover.

watermeloensalade

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebookinstagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).