Deze pasta maakte ik voor het eerst toen we afgelopen zomer op vakantie waren. Op de camping moet ik namelijk met zo min mogelijk pannen koken en pasta is dan een ideaal gerecht. In de supermarkt kwam ik van die lekkere worstjes met kruiden tegen, worstjes die ik hier helaas nooit kan vinden. Daarnaast hadden ze in de supermarkt enorm grote vleestomaten. Samen maakte ik er een saus van die vol van smaak was. Jammer genoeg kon ik terug in Nederland een stuk moeilijker aan de vleestomaten komen en ook de worstjes waren lastig te vinden. Gelukkig heb ik toch ingrediënten kunnen vinden die een zeer vergelijkbaar resultaat geven: een heerlijke pastasaus op basis van worstjes.

Ook kwam ik er achter dat ik niet de eerste ben die bedacht om worstjes in z’n pastasaus te stoppen, in Italië doen ze dat al veel langer en ze noemen het pasta di salsiccia. Het verschil is dat de meeste recepten voor pasta di salsiccia de worst uit het velletje halen, je gebruikt dan dus eigenlijk alleen het gehakt dat in het worstje zit. Ik vond zelf de stukjes worst juist lekker in dit recept, maar het is iets wat je eventueel zou kunnen proberen!

5 from 1 vote
Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr pasta
 • 225 gr chipolata worstjes
 • 1 ui
 • olijfolie
 • 400 gr gepelde tomaten
 • 1/2 el italiaanse kruiden
 • peper en zout

Instructies

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou bij het afgieten een half kopje van het kookwater achter, dit heb je later nodig voor de saus.
 2. Snij ondertussen de chipolata worstjes in stukken van ongeveer 2 cm en de ui in halve ringen.
 3. Verwarm een pan op middelhoog vuur en verwarm er een klein beetje olijfolie in. Bak de worstjes hierin tot ze mooi bruin zijn. Hier mag je even de tijd voor nemen, als je de worstjes namelijk niet goed knapperig bakt is de saus een stuk minder lekker.
  Pasta di salsiccia | Snelle keuken
 4. Haal de worstjes uit de pan en hou ze apart op een bord, voeg dan de ui toe aan de pan en fruit deze kort aan. Het is niet erg dat het vet van de worstjes nog in de pan zit, je hoeft de pan dus niet eerst schoon te maken.
 5. Voeg dan de gepelde tomaten, italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe aan de pan. Maak de gepelde tomaten stuk met je spatel tot er een saus ontstaat en laat dit inkoken.
 6. Voeg ten slotte het pastawater, de worst en de pasta toe aan de pan en roer het goed door. Als de saus wat te dun is laat je hem nog even inkoken.

Pasta di salsiccia | Snelle keuken