Afgelopen dinsdag kwam eindelijk The answer is food 2.0 online. Ik heb er behoorlijk wat tijd ingestoken en ben heel blij met het resultaat, jullie lijken het gelukkig ook mooi te vinden. Een van de veranderingen is dat ik vanaf nu meer in vaste categorie├źn ga plaatsen. Vandaag deel ik het eerste bericht in de snelle keuken categorie. Deze categorie draait om recepten voor op drukke dagen. Dagen waarop je eigenlijk wel wil koken, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Deze samosa bowls zijn gebaseerd op samosas, een Indiaas gerecht waarbij je deeg vult en frituurt. Zeker het proberen waard, maar omdat je deeg moet vullen en vouwen duurt het maken van deze samosas best lang. Geen geschikt recept voor de snelle keuken dus. Daarom maakte ik een soort deconstructed versie van deze samosas. In plaats van deeg te vullen en op te vouwen gebruikte ik papadums. Dat zijn een soort van dunne, krokante pannenkoekjes uit India. Door deze te frituren ontstaat een soort kommetje dat je perfect kunt vullen met de samosa vulling.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingredi├źnten

 • 6 aardappel
 • 200 gr tuinerwten
 • olijfolie
 • 4 papadums
 • 2 tl kurkuma
 • 1 tl garam masala
 • 1 tl komijn
 • 4 el mango chutney

Instructies

 1. Snij de aardappels in kleine blokjes, hoe kleiner je ze snijdt hoe sneller ze gaar zijn.
  Samosa bowl met mango chutney
 2. Kook de aardappels in 15 minuten gaar, voeg na 10 minuten koken de tuinerwten toe.
  Samosa bowl met mango chutney
 3. Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan. Leg een van de papadums in de olijfolie. Als de olijfolie warm genoeg is zal deze meteen opkrullen. Druk in het midden een soeplepel, dan vormt de papadum zich tot een mooi bakje. Haal de papadum uit de pan en leg op een keukenpapiertje. Herhaal deze stap voor alle papadums.
 4. Giet de aardappels en de tuinerwten af en verwarm een beetje olijfolie in een wok op hoog vuur. Voeg hier de aardappels, tuinerwten, kurkuma, garam masala en de komijn aan toe. Wok dit enkele minuutjes zodat alle kruiden om de aardappels kunnen gaan zitten.
  Samosa bowl met mango chutney
 5. Verdeel het aardappel mengsel en de mango chutney over de papadums. Serveer eventueel met een salade.

Samosa bowl met mango chutney