Een van de doelen die ik met the answer is food wil bereiken is mensen laten zien dat je groenten op andere manieren kunt klaarmaken dan koken. Door groente bijvoorbeeld te grillen, roosteren of wokken krijg je namelijk een heel andere smaak. Ik geloof namelijk dat iedereen groente lekker kan vinden, als die groente maar lekker klaargemaakt wordt. Je kan al meerdere van dit soort recepten op the answer is food vinden, bijvoorbeeld deze geroosterde radijs, marokkaanse wortel salade, geroosterde bieten salade en ten slotte geroosterde wortels. Al deze gerechten zijn makkelijk te maken en vaak ook snel klaar, maar zorgen wel voor wat variatie in je bijgerechten.

Deze gegrilde venkel is erg lekker bij een stukje vis. Aankomende donderdag komt er een recept online met zalm die erg goed bij deze venkel past. Ben je daar benieuwd naar like dan m’n facebook pagina, dan zie je het bericht zeker voorbij komen!

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 2 knollen venkel
 • 1/2 citroen
 • peper en zout
 • 2 el olijfolie

Instructies

 1. snij de bovenste takken van de venkel af en snij de venkel dan in dunne plakken.
 2. Verwam de grillpan voor.
 3. Doe de venkelplakken in een schaal en voeg hier de rasp van de citroen, peper, zout en olijfolie aan toe.
  Gegrilde venkel
 4. Leg de plakken venkel nu in de grillpan. Bak ze aan de 1e kant ongeveer 5 min, totdat er mooie grillstrepen op komen. Draai ze vervolgens om en bak totdat de venkel licht doorzichtig wordt, dit duurt meestal iets korter.
 5. Blijf dit herhalen totdat alle venkel gegrild is, leg de grillpan niet te vol dan wordt de venkel namelijk niet gaar.

gegrilde venkel-1