In het artikel van gister kondigde ik al aan dat mijn blog de komende weken volledig in het teken van kerst staat. Ik heb twee menu’s voorbereid, vandaag deel ik het voorgerecht van het eerste menu. Dit voorgerecht is tonijntartaar geworden, dat wou ik al een tijdje maken en dit leek me de perfecte gelegenheid. En wow dit was echt heel lekker, we hebben echt zitten smullen!

Ik gebruikte een serveerring om de tonijn mooi te serveren. Dit was even zoeken maar ik vond ze uiteindelijk bij de action, daar hadden ze ronde, vierkante en een hartje. Je kunt het natuurlijk ook met je handen of een lepel in een goede vorm drukken.

Op donderdag plaats ik het hoofdgerecht van dit menu, kijk dan even!

Print
Kook tijd 10 minutes
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

 • 150 gram verse tonijn
 • 1 cm gember
 • 1/2 sjalot
 • 1 tl sesamzaadjes
 • 1 el olijfolie
 • 1/4 citroen (rasp + sap)
 • 1 1/2 tl sojasaus
 • 1 tl gembersiroop
 • peper en zout
 • 2 handjes sla

Instructies

 1. Snij de tonijn zo fijn als je kan. Let even op eventuele harde witte stukken, die moet je er even tussen uitsnijden.
 2. Snij de gember en de sjalot ook heel erg fijn, als je ze te groot laat gaat de smaak overheersen.
 3. Voeg nu alle ingrediƫnten samen in een schaal en roer het goed door.
 4. Als je de tartaar al in de middag maakt kunnen de smaken goed intrekken.
 5. Ik gebruikte een serveerring om de tonijn in de goede vorm te krijgen, daaronder legde ik wat sla.

Tonijntartaar voorgerecht