Bij de foodblogswap krijg je een andere blog toegewezen waar je van moet koken. In maart kreeg ik de blog easy daily food van Marijke toegewezen. Zoals de naam al zegt draait haar blog vooral om makkelijke en snelle recepten. Ik koos een ontzettend makkelijk receptje, maar het resultaat was geweldig lekker. In dit recept pak je de vis in in bakpapier om een soort pakketjes te maken. Die techniek heet en papillote en het zorgt ervoor dat de vis in de oven een beetje gestoomd kan worden.

Je kunt de vispakketjes met van alles vullen, Marijke gebruikte rode pesto en tomaten en ik wou hetzelfde doen. Jammergenoeg vergat ik de tomaten, maar gelukkig was het zonder ook heerlijk! Eventueel zou je dus nog wat plakjes tomaten of andere groente aan de pakketjes toevoegen, die worden dan meegestoomd in de oven.

Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 visfilets
 • 2 el rode pesto
 • bieslook
 • peper en zout
 • 2 vellen bakpapier

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Snij de ui in halve ringen.
 3. Leg de 2 vellen bakpapier klaar en verdeel de uienringen over de 2 vellen. Leg bovenop de ui een visfilet en maal daar een beetje peper en zout over. Smeer per vis een eetlepel rode pesto over de vis en maak het af met een paar stukjes bieslook.
  Vispakketjes met rode pesto uit de oven
 4. Vouw de bladerdeeg om vis heen zodat de vis gestoomd kan worden. Zie de animatie over hoe je het bakpapier dicht kan vouwen.
  Vispakketjes met rode pesto uit de oven
 5. Bak de vis in 20 minuten af in de oven.

fbs-vis-en-papillote-1-2